Startsidan
Hur läsa träden
Om källorna
Kontakta mig

FÄRDIGA
SLÄKTTRÄD
Dahlgren
Hällegard
Levander
Uddin

UNDER
BEARBETNING
Boberg
Garnström
Ronander
Wiberg
 
FÖRFATTARE
Jan-Folke Fernholm

 

 


Här kommer att finnas en uppsättning släkttavlor över dem som byggt upp Ljugarn, en liten ort på Gotlands östkust. 

Varifrån kom de, vart tog de vägen? Vilka stannade, byggde och bodde på Ljugarn? Jag försöker här kartlägga mina förfäder, deras vänner och grannar genom åren.

Ljugarn ligger på gränsen mellan två socknar, Ardre och Alskog. Inspirationen till forskningen fick jag då jag läste Alskogs sockenbok 'Alskboar'. I den finns en förteckning över varje gård i socknen och alla släktled som funnits på gården. Ibland stod det att någon son eller dotter var "utflyttad till Amerika", ibland "utflyttad till Ljugarn". Amerika eller Ljugarn föreföll likvärdigt, flyttade man dit var man liksom inte att räkna med längre. Eftersom jag tycker att Ljugarn och dess befolkning genom tiderna verkligen är något att ära och hedra så ville jag göra någon slags "sockenbok" för samhället Ljugarn. Detta är en del av "projektet".

Jag tittar på varje "släktträd" för sig. Varje sådant träd blir en "pusselbit" i den kommande "helheten". Nu publicerar jag några sådana "släktträd/pusselbitar". Förhoppningen är att Du, kära läsare, kanske kan bidra med rättelser och kompletterande information så att allt blir färdigt snabbare. Och så vill jag gärna ha bilder (porträtt) på personerna!

I vänstermarginalen finns länkar till några "släktträd". Klicka på namnet så öppnas trädet  i separat fönster.

 

Upp


Copyright © 2009, Jan-Folke Fernholm.

 

End